Meest gestelde vragen

Op deze pagina hebben wij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Waarschijnlijk wordt uw vraag hier reeds beantwoord. Indien dit niet het geval is kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.
 • Waarom kan ik, tenzij het een spoedreparatie betreft, mijn reparaties alleen maar opsturen? Ik ben redelijk dichtbij gevestigd of kom regelmatig in de buurt.
 • Het repareren van hoogwaardige elektronica heeft tegenwoordig steeds meer weg van chirurgie. Er is zeer veel concentratie voor nodig en er moet extreem nauwkeurig worden gewerkt. Een korte afleiding tijdens complexe werkzaamheden kan veel extra tijd kosten en tevens fouten veroorzaken. Ook zijn er voor de apparatuur die wij repareren doorgaans geen schema's beschikbaar wat het nog veel ingewikkelder maakt. Continuïteit en rust is voor ons zeer belangrijk dus is opsturen efficiënter en uiteindelijk voor u ook goedkoper. Uiteraard begrijpen wij dat sommige reparaties zeer veel haast hebben en een spoedreparatie kan dan ook op afspraak worden gebracht en gehaald, we houden hier dan rekening mee in onze planning.
 • Hoe lang duurt het voordat mijn reparatie gereed is?
 • Reguliere (normale) reparaties worden op volgorde van ontvangst behandeld. De wachttijd is gemiddeld 8 tot 10 weken maar dit kan afwijken door verschillen in hoeveelheid en complexiteit van de aangeboden reparaties. Ook het aantal spoedreparaties, welke altijd voorrang hebben, is van invloed op de wachttijd. Een spoedreparatie wordt meestal de dag van ontvangst al behandeld en is vaak binnen 2 dagen al gereed. Lukt het ons echter niet om deze in uiterlijk 6 werkdagen gereed te hebben dan vervalt automatisch de spoedtoeslag die hieraan is verbonden.
 • Onze reparatie heeft echt extreem veel haast, elk uur en elke dag dat het niet werkt kost ons namelijk veel geld. Is een nog snellere behandeling mogelijk dan in geval van een spoedreparatie?
 • Wij kunnen uw reparatie desgewenst als "superspoed" reparatie behandelen en zullen er dan echt alles aan doen om uw down-time zo kort mogelijk te houden. Uw reparatie krijgt dan niet alleen voorrang op alle overige (spoed) reparaties maar we maken er een echte "superspoed" van en proberen het dezelfde dag nog te repareren. Uiteraard geldt hiervoor een speciaal tarief welk afhangt van de situatie. Heeft u een "superspoed" reparatie dan kunt u het beste bellen naar 0031-610198761 en spreek duidelijk in waar het om gaat, wij nemen dan z.s.m. contact met u op om te overleggen hoe we het kunnen aanpakken.
 • Ik heb mijn reparatie aangemeld en verzonden als een normale reparatie maar nu wil ik er toch graag een spoedreparatie van maken, kan dat?
 • Ja hoor, u kunt per mail aangeven dat u dit wenst en geef hierbij ook uw reparatienummer door. We veranderen de status van uw reparatie en vanaf dat moment wordt hij alsnog als spoedreparatie behandeld. Uiteraard ontvangt u hiervan van ons een bevestiging.
 • Ik heb een paar dagen geleden een reparatie verzonden maar nog geen ontvangstbevestiging gehad. Hoe kan dat?
 • Gemiddeld wordt er 2 tot 3x per week een verzameling reparaties verzonden en dan worden ook gelijk de nieuwe reparaties opgehaald. Soms kan het gebeuren dat het door omstandigheden, bijvoorbeeld spoedopdrachten of grote orders die zijn behandeld, een paar dagen langer duurt voordat er een nieuwe zending wordt opgehaald. Als u vragen heeft kunt u natuurlijk altijd de status controleren met de code die u bij verzending heeft ontvangen en als u dan nog vragen heeft kunt u ons mailen. U ontvangt van ons in ieder geval altijd een bericht als de reparatie hier op locatie wordt ingeboekt. Als het echter een spoedreparatie betreft die u heeft verzonden dan kunt u de dag na verzending eventueel al contact opnemen, voor spoedreparaties wordt namelijk altijd wel speciaal gereden om deze op te halen.
 • Op het verzendlabel staat een postbus maar de vervoerder die wij gebruiken kan niet op een postbus afleveren, wat nu?
 • Onder op het verzendlabel staat ook een adres voor transporteurs die niet op een postbus kunnen afleveren zoals o.a. UPS, DHL, TNT en DPD.
 • Onze apparatuur is zeer kostbaar, verzending lijkt mij riskant maar een spoedreparatie is niet nodig. Kan ik mijn reparatie toch eventueel brengen?
 • Nee, helaas is dat niet mogelijk. Vrijwel alle elektronica die wij ontvangen komt uit zeer kostbare apparatuur en verzending is doorgaans geen probleem. Verpak het goed in een ruime stevige doos en stuur het aangetekend en evt. extra verzekerd op. Wij hebben nog nooit meegemaakt dat er een aangetekend pakket zoek is geraakt. Wel is het belangrijk om het verzendlabel, welke u van ons ontvangt, te gebruiken om fouten te voorkomen.
 • Van de apparatuur die ik wil laten repareren zijn echt geen schema's verkrijgbaar, dan kan het toch ook niet gerepareerd worden?
 • Wij repareren vrijwel alles zonder schema's en dit maakt ons dan ook uniek. Van professionele, industriële en custom-made elektronica zijn vrijwel nooit schema's beschikbaar maar in meer dan 95% van de gevallen slagen wij er toch in om het probleem op te lossen.
 • Onze apparatuur is zeer hoogwaardig en wij stellen bepaalde kwaliteitseisen aan de werkomgeving, gebruikte apparatuur en onderdelen. Kan POSrepair op dit gebied bepaalde garanties bieden?
 • Wij werken met de meest hoogwaardige apparatuur, gereedschappen en onderdelen en bovendien volledig ESD-veilig. Een kijkje op de pagina "ons reparatie lab" geeft een indruk van onze werkwijze. Maar natuurlijk kunt u desgewenst op afspraak komen kijken en uzelf ervan overtuigen dat wij aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoen en uw apparatuur bij ons in de beste handen is. We hebben zelfs met diverse hoogwaardige internationale bedrijven afspraken dat ze kwaliteitscontroles kunnen komen doen wanneer dat maar gewenst is. Wij hebben niets te verbergen en zijn alleen maar trots op onze hoogwaardige en unieke werkwijze.
 • Waarom streeft POSrepair naar een "beter dan nieuw" kwaliteit? Als apparatuur niet meer defect raakt is dat toch niet goed voor de omzet van een reparatiebedrijf?
 • Niet alleen fabrikanten maar ook veel reparatiebedrijven gebruiken inderdaad vaak onderdelen met een beperkte levensduur om hiermee kosten te besparen en toekomstige omzet te stimuleren (Planned Obsolescence). Wij van POSrepair geloven echter meer in een duurzame lange termijn oplossing. Dat is beter voor u, voor het milieu en wij zien u graag alleen terug voor nieuwe uitdagingen. Aangezien we kleinschalig werken en onze groeimogelijkheden, i.v.m. gebrek aan gekwalificeerd personeel, beperkt zijn zal er voor ons toch altijd ruim voldoende aanbod blijven.
 • Hoe kan ik mijn printplaat het beste demonteren?
 • Maak eerst de apparatuur spanningsvrij. Verwijder de voedingskabel en wacht minimaal 10 minuten voordat u verder gaat, sommige onderdelen kunnen namelijk nog enige tijd elektrisch geladen blijven. Houd u in ieder geval aan de voorschriften van de fabrikant. Zorg ervoor dat u voordat u de printplaat of voeding verwijderd foto's maakt en evt. labels of markeringen plaatst bij alle aansluitingen zodat u bij terugplaatsen precies weet hoe alles hoort. Soms zijn er meerdere identieke connectoren aanwezig en het is zonde als een geslaagde reparatie door foutief plaatsen defect raakt.
 • Hoe kan ik mijn printplaat het beste behandelen?
 • Op een printplaat kunnen statisch gevoelige onderdelen aanwezig zijn en tevens is er soms een backup-batterij aanwezig. Zorg dat u zelf niet statisch geladen bent en raak bv eerst de metalen behuizing aan om u te ontladen voordat u connectoren loshaalt of de printplaat verwijderd. Houd de printplaat bij voorkeur aan de buitenranden vast en raak met uw handen liefst geen onderdelen of solderingen aan.
 • Hoe kan ik mijn printplaat het beste verpakken?
 • Verpak de printplaat bij voorkeur in ESD veilig (statisch veilig) verpakkingsmateriaal. Indien u hier niet over beschikt is papier een alternatief en hier omheen evt. aluminiumfolie. Wikkel een printplaat nooit rechtstreeks in aluminiumfolie zonder isolerend materiaal zoals papier, hierdoor kunnen printplaten met bv een backup-batterij defect raken tgv kortsluiting. Verzend uw reparatie in een voldoende grote doos met aan alle kanten voldoende verpakkingsmateriaal zodat er niets met uw reparatie kan gebeuren als er bv dozen bovenop worden gestapeld.
 • Ik heb al meerdere malen gebeld maar krijg steeds geen gehoor, hoe kan dit?
 • Helaas is het vaak niet mogelijk om de telefoon aan te nemen, de werkzaamheden zijn meestal te complex om zomaar te onderbreken. Maar u kunt natuurlijk altijd een mail sturen naar info@posrepair.nl of de voicemail inspreken indien het heel belangrijk is. Vrijwel altijd gaat het om technische vragen en dan is het wenselijk om een reactie te krijgen van een technische expert. Na elke klus worden er mails beantwoord of word er teruggebeld, u hoort dus snel van ons.
 • Als iets niet te repareren is wordt er niets berekend als ik de reparatie laat vernietigen, zelfs geen onderzoekskosten. Maar als ik het defect retour wil ontvangen betaal ik wel onderzoekskosten en verzending. Waarom is dit?
 • De rede dat wij niets berekenen als we het mogen vernietigen is omdat dit ons dan veel tijd scheelt. Als we het namelijk ook nog retour moeten sturen dan betekend dit dat we een factuur moeten maken, het moeten verpakken, een verzendlabel moeten maken, het pakket moeten verzenden, de betaling van de factuur moeten boeken, etc. Al deze extra handelingen maken de vergoeding van de onderzoekskosten voor ons niet interessant en dan kijken we nog niet naar de tijd die in het daadwerkelijke onderzoek zelf is gestoken. Een niet geslaagde reparatie is voor ons altijd een verliespost maar gelukkig slaagt 95% van de reparaties die wij ontvangen wel. Zie het dus als een extra service dat we niets berekenen in geval van vernietiging.
 • Wij hebben ook vestigingen in het buitenland maar men begrijpt daar geen Nederlands en uw website en aanmeldformulier is alleen in het Nederlands beschikbaar, waarom is dit?
 • Dit is een bewuste keuze aangezien het repareren hier, vanwege de speciale expertise, op een kleine schaal gebeurd en uitbreiding helaas vrijwel onmogelijk is. Omdat we de drukte nu al af en toe nauwelijks aan kunnen is ervoor gekozen om geen reclame te maken en de website alleen in het Nederlands te houden want anders kunnen we door de extreme drukte die dan zou ontstaan geen goede service meer garanderen. Uiteraard hebben we wel klanten uit andere landen als Duitsland, Oostenrijk, België, Portugal, Engeland, Hongarije, etc. maar dit willen we graag wel beperkt houden.

  Is uw apparaat te kostbaar om te vervangen?

  Wacht dan niet langer en meld uw reparatie aan, duizenden tevreden klanten gingen u voor!

  Reparatie aanmelden
  Repareren

  Milieubewust en al gauw goedkoper dan vervangen

  Modificeren

  Verbeteren van prestaties en verlengen van de levensduur

  Kwaliteit

  Wij gebruiken uitsluitend top kwaliteit onderdelen

  TOP