Thermografie ofwel warmtebeeldtechniek

11154 keer bekeken
Flir E8+ macro IR camera
Flir E8+ macro IR camera
Over Thermografie:

De levensduur van elektronica word grotendeels bepaald door de temperatuur hiervan en bovendien is warmte ook de oorzaak van de meeste overige storingen.
Elektronische onderdelen produceren warmte en deze warmte zorgt voor versnelde slijtage van onderdelen, ook in de directe nabijheid van de warmtebron. Tevens kunnen problemen zoals slechte verbindingen ontstaan door uitzetting en krimping verschijnselen ten gevolge van opwarmen en afkoelen. U kunt ervan uit gaan dat elke 10°C temperatuurstijging de levensduur van uw kostbare elektronische systemen halveert. Bij bv 40°C temperatuurstijging gaat elektronische apparatuur dus 16x eerder defect! (2x2x2x2)

Defecte of versleten onderdelen en slechte verbindingen produceren vaak meer warmte dan normaal en wij kunnen deze problemen opsporen met onze Flir E8+ warmtebeeldcamera. Hiermee wordt de onzichtbare infrarood warmtestraling die elk object uitstraalt zichtbaar gemaakt. Dankzij de hoge resolutie, meerdere speciale IR macrolenzen en het kunnen detecteren van temperatuurverschillen van slechts 0,05 graden kunnen wij verborgen problemen en potentiële oorzaken van problemen detecteren en vervolgens aanpakken.

Elektronische componenten worden steeds kleiner en de eisen van warmteafgifte steeds groter. Zelfs de kleinste componenten in de smalste ruimten creëren warmte wat het component en de aangrenzende componenten beïnvloed. Thermografie is de beste manier om deze problemen in kaart te brengen.

Ook kortsluitingen in zeer complexe printplaten welke met normale apparatuur vrijwel onvindbaar zijn kunnen wij d.m.v. warmtebeeldtechniek opsporen.

De warmtebeeldcamera

Onmisbaar bij het repareren en analyseren van complexe elektronica


Warmte zorgt voor veroudering
Warmte zorgt voor veroudering
Storingen lokaliseren met thermografie:

Door middel van onze geavanceerde warmtebeeldapparatuur met hoge resolutie (320x240) in combinatie met verschillende macro lenzen, statieven en de mogelijkheid om gedetailleerde foto's en 15fps filmbeelden te maken kunnen wij verhoogde temperatuurafgifte in uw apparatuur detecteren. Hierdoor is het mogelijk om de stroom welke door onderdelen loopt zichtbaar te maken, hotspots in componenten te meten, temperatuurstijging van onderdelen nabij hotspots vast te leggen, vermogensverlies in condensatoren zichtbaar te maken, slechte contacten en kortsluitingen op te sporen, onjuiste montage van onderdelen op koelingen te detecteren, etc.

Thermografie is een onmisbaar hulpmiddel bij het opsporen, oplossen en voorkomen van elektronische problemen.


Warmte door slecht contact
Warmte door slecht contact
Preventieve thermografie:

Wij kunnen verhoogde temperatuurafgifte en hotspots in uw apparatuur detecteren, hiervan een rapport maken en indien gewenst maatregelen treffen om storingen te voorkomen.
Denk hierbij aan plaatsen van extra of grotere koelelementen, verbeteren van ventilatie, oplossen van connectieproblemen, vervanging van onderdelen door betere kwaliteit, etc. Hierdoor worden systemen betrouwbaarder en de uitval en servicekosten verlaagd.

Verleng de levensduur en verhoog de betrouwbaarheid van uw kostbare apparatuur, laat deze door ons repareren, analyseren en modificeren.

Verleng de levensduur en verhoog de betrouwbaarheid

laat uw kostbare apparatuur door ons repareren, analyseren en modificeren.


Is uw apparaat te kostbaar om te vervangen?

Wacht dan niet langer en meld uw reparatie aan, duizenden tevreden klanten gingen u voor!

Reparatie aanmelden
Repareren

Milieubewust en al gauw goedkoper dan vervangen

Modificeren

Verbeteren van prestaties en verlengen van de levensduur

Kwaliteit

Wij gebruiken uitsluitend top kwaliteit onderdelen

TOP