Wist u dat...

17941 keer bekeken
Thermische afbeelding PCB
Thermische afbeelding PCB
... De meeste elektronische onderdelen een vrijwel onbeperkte levensduur hebben en dat slechts een beperkt aantal componenten slijtage gevoelig is.
Als deze veroudering gevoelige onderdelen vervangen worden door nieuwe componenten van de hoogste kwaliteit zal de levensduur van de gerepareerde printplaat meestal veel langer zijn dan van een nieuwe. Echt waar, goed gerepareerd is vaak beter dan nieuw.
Wij komen regelmatig systemen tegen die ouder zijn dan 20 of 30 jaar en dit hoeft geen enkel probleem te zijn.
POSrepair gebruikt bij reparatie onderdelen die vaak 5 tot 20x langer meegaan dan de originele.

Een warme deken van stof..
Een warme deken van stof..
... De temperatuur van zeer grote invloed is op de levensduur van elektronische apparatuur. Elke 10°C temperatuurstijging halveert ongeveer de levensduur van uw kostbare apparatuur!!.
Een apparaat dat bij 30°C een gemiddelde levensduur heeft van 10 jaar kan bij 40°C al na 5 jaar defect raken en bij 60°C graden zelfs al na iets meer dan 1 jaar! Aangezien de temperatuur van de elektronica vaak veel hoger is dan de omgevingstemperatuur is het dus zeer belangrijk om goed te koelen. Goed werkende ventilatie en schone apparatuur garanderen een langere levensduur. Stof, vuil en/of een defecte ventilator zijn makkelijk te voorkomen oorzaken van vroegtijdig defect raken van apparatuur door ongewenste temperatuurstijging.
De kwaliteit van de gebruikte onderdelen is echter de grootste bepalende factor wat betreft de levensduur.
Een grote onderhoudsbeurt van de elektronica als apparatuur ouder is dan 5 jaar kan veel toekomstige problemen en hoge kosten voorkomen, dit kan POSrepair voor u verzorgen.

Topkwaliteit = betrouwbaarheid
Topkwaliteit = betrouwbaarheid
... POSrepair alleen de beste onderdelen gebruikt van de beste merken.
Niet alleen fabrikanten maar ook veel reparatie bedrijven kiezen uit kostenoverweging, of om bewust de levensduur te beperken, voor goedkope en lage kwaliteit onderdelen.
Vaak is het zo dat, ook in zeer kostbare apparatuur, 1 verkeerd gekozen onderdeel ervoor kan zorgen dat een complete kostbare machine vroegtijdig defect raakt.
Met name bepaalde goedkope Chinese componenten, zoals de bekende badcaps, kunnen snel defect raken hierdoor flinke onkosten met zich mee brengen.

Wij gebruiken alleen onderdelen met de langste levensduur en doen geen concessies aan de kwaliteit!


Welke is namaak?
Welke is namaak?
... Ook elektronische componenten nagemaakt worden.
Onder andere transistoren, Ic's en condensatoren van bekende fabrikanten worden in landen als China en Taiwan nagemaakt. Dit heeft tot gevolg dat systemen te snel defect raken, niet voldoen aan de specificaties en dat er onderdelen, zoals elco's, bol kunnen gaan staan en vervolgens zelfs kunnen "ontploffen". Ook gerenommeerde merken als IBM, Intel, HP, Dell, etc. hebben hier vaak last van gehad en nog steeds speelt dit probleem. Tegenwoordig gebruiken fabrikanten van kwaliteitsonderdelen vaak laser gravering en speciale markeringen zodat het moeilijker is om ze na te maken maar de gebruikte technieken van oplichters staan ook niet stil.
Namaak onderdelen zijn, zeker door een leek, slecht van de originele te onderscheiden. Het vergt vaak zeer speciale apparatuur om namaak van origineel te onderscheiden.
POSrepair koopt uitsluitend onderdelen in bij gerenommeerde leveranciers die de herkomst van onderdelen tot de bron kunnen verantwoorden. Wij kopen de meeste onderdelen in grote aantallen in zodat we toch een scherpe prijs kunnen hanteren voor topkwaliteit componenten.

Slechte soldering
Slechte soldering
... Veel storingen in printplaten niet veroorzaakt worden door defecte onderdelen maar door slechte solderingen, losse contacten of haarscheuren in printsporen.
Vaak zijn het solderingen en contacten die thermisch of mechanisch zwaar belast worden. Een soldering van een slecht gekoeld of niet goed vastgezet onderdeel raakt op een gegeven moment los, zeker als de printplaat onderhevig is aan trillingen of temperatuurschommelingen. Ook is tegenwoordig de kwaliteit van soldeerverbindingen vaak slechter dan vroeger. Door de RoHS eisen die in 2006 zijn ingegaan om de mate van schadelijk lood afval te beperken, is het aantal storingen door slechte solderingen aanzienlijk toegenomen. Niet voor niets is men in de medische wereld, automobielindustrie, militaire sector en de lucht- en ruimtevaart verplicht om weer op de "ouderwetse" manier met lood te solderen. In deze branches waren de extra storingen namelijk niet acceptabel. Helaas geldt dit niet voor vrijwel alle overige branches zoals de industrie. Loodvrij solderen is hier gewoon verplicht gebleven ondanks de forse toename van het aantal storingen. Wij beschikken over apparatuur om deze vaak vrijwel onzichtbare slechte verbindingen op te sporen en duurzaam te herstellen. Zowel voor individuele solderingen als de complete reflow van een printplaat.

Stoorsignalen
Stoorsignalen
... POSrepair meer doet dan alleen vervangen van het defecte onderdeel.
Wij vragen ons altijd af waarom een storing is ontstaan. Soms heeft een fabrikant simpelweg een verkeerd onderdeel gekozen en is het beter om deze te vervangen door een onderdeel dat bv geschikt is voor een hogere spanning, grotere stroom of een hogere temperatuur. Soms is het nodig de koeling aan te passen of is apparatuur erg gevoelig voor vocht, wij bedenken dan een extra bescherming of voorzien een volledige printplaat van een kunststof coating. Ook kan het zijn dat een apparaat toch niet bestand is tegen de trillingen waaraan het bloot staat, wij herstellen en verbeteren verbindingen en borgen componenten extra goed. Soms ontstaan defecten of problemen door pieken op de netspanning of stoorvelden uit andere apparatuur. Wij kunnen systemen voorzien van extra bescherming tegen deze schadelijke invloeden van buitenaf.
Wij lossen een probleem graag definitief op en zien u liever terug met andere opdrachten.

Verzenden, wel zo makkelijk.
Verzenden, wel zo makkelijk.
... Wij bijna 95% van de reparaties per post ontvangen en na reparatie z.s.m. weer retour sturen.
Het aanmelden en verzenden van uw reparatie is zeer eenvoudig en wij krijgen dagelijks uit heel Nederland maar ook uit bijvoorbeeld België en Duitsland reparaties toegezonden. Het efficiënt bundelen van het ontvangen en verzenden van reparaties plus de keuze om alleen boven een bepaald bedrag een prijsopgave te doen scheelt ons enorm veel tijd en door de extra efficiëntie dus ook in uw kosten. We kunnen hierdoor beter en sneller repareren en lagere prijzen hanteren.
Het zelf aanleveren en ophalen van een reparatie kan natuurlijk ook maar uitsluitend op afspraak en indien deze aangemeld word als een spoedreparatie. Wij willen graag zoveel mogelijk continuïteit in het repareren waarborgen om u zo efficiënt en voordelig mogelijk van dienst te kunnen zijn.


Bliksemschade komt vaak voor
Bliksemschade komt vaak voor
... De schade die jaarlijks in Nederland door bliksem wordt veroorzaakt, naar schatting zo'n € 35.000.000,- bedraagt.
Het betreft hier schade aan elektronische- en computerapparatuur door bliksem. Bovendien neemt de totale schadeomvang de afgelopen jaren sterk toe. Veel schade aan computers en elektronica wordt veroorzaakt door het hoge spanningsveld dat bij bliksem in de lucht ontstaat. Dit hoge spanningsveld veroorzaakt weer grote piekspanningen in lange kabels en leidingen van bijvoorbeeld het elektriciteits-, telefonie-, data- en kabelnet.
Maar de bliksem kan ook een grote piekspanning opwekken in lange kabels van bijvoorbeeld een camerabewakingssysteem of een computernetwerk.
Het defect raken van regelsystemen en andere elektronische apparatuur door deze oorzaak, wordt schade door inductie of overspanning genoemd.

Bliksem hoeft niet eens vlak bij u in de buurt in te slaan of aanwezig te zijn om ernstige schade te veroorzaken!

De oorzaak van de stijgende schadeomvang door inductie/overspanning ligt in een combinatie van factoren. Zo blijkt dat het aantal bliksemdagen over de afgelopen jaren fors is toegenomen. Verder vindt er binnen het bedrijfsleven continue toename plaats van regelsystemen, elektronica en geschakelde systemen. Het bedrijfsleven koppelt systemen en installaties steeds vaker in een netwerk, hierdoor ontstaan steeds grotere "antennes" welke steeds meer inductiespanning genereren als er bliksem in de omgeving is. Ook het steeds compacter worden van apparatuur maakt de kwetsbaarheid voor piekspanningen groter.

Top 10 van de meest kwetsbare apparatuur en installaties:
1. Schakelende voedingen
2. Computerapparatuur
3. Telefooncentrales
4. Inbraak- en brandmeldinstallaties
5. Productiemachines
6. Klimaatbeheersingsinstallaties in de kassenbouw
7. Beeld- en geluidsapparatuur inclusief schotelantennes
8. Cv-ketels en verwarmingsinstallaties.
9. Elektronische regelingen van koel- en vriescellen
10. Besturingsinstallaties van liften.

Verbeteren ivp verspillen
Verbeteren ivp verspillen
.... Het geen toeval is dat Japanse elektronica en techniek het meest betrouwbaar is?
In Japan streeft men heel erg naar "KAIZEN". Dit betekend "veranderen naar beter" of "verbeteren".
Men probeert producten altijd zo goed mogelijk te ontwerpen en te fabriceren en elk probleem vormt vervolgens een uitdaging om het product nog beter te maken. Japanse producten worden dus minder vaak vernieuwd maar wel continu verbeterd. Door de cyclus van voortdurende verbeteringen voorkomt men daar onnodige verspillingen. De hogere kostprijs van een product wordt vervolgens gerechtvaardigd door een lagere "total cost of ownership" want de levensduur is immers langer en op termijn is dit niet alleen voordeliger maar ook beter voor het milieu.

Wij geloven sterk in deze Japanse Kaizen manier van werken en de levensduur van veel apparatuur kunnen wij met een correcte aanpak enorm verlengen. Zelf zijn wij ook liefhebbers van Japanse apparatuur en gereedschappen, degelijk en duurzaam is wat wij zelf wensen en waar we voor u naar streven.

Is uw apparaat te kostbaar om te vervangen?

Wacht dan niet langer en meld uw reparatie aan, duizenden tevreden klanten gingen u voor!

Reparatie aanmelden
Repareren

Milieubewust en al gauw goedkoper dan vervangen

Modificeren

Verbeteren van prestaties en verlengen van de levensduur

Kwaliteit

Wij gebruiken uitsluitend top kwaliteit onderdelen

TOP